Moment a.u.b. Message

Folies plakken op de vloer? Dit moet je weten

Lijmlagen, R-waardes en levensduur: allemaal eigenschappen die meespelen in de keuze voor een folie op de vloer. In dit artikel vertellen we je welke folie het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing. We verklappen alvast dat al onze folies voorzien van een goede antislip en makkelijk verwijderbaar zijn.

De kracht van floor advertising

Door de smartphone kijken we steeds meer naar beneden. Maak hier slim gebruik van, bijvoorbeeld om beursbezoekers naar de stand van jouw klant te leiden of acties te promoten. Je kunt bijvoorbeeld trappen beplakken of zelfs asfalt een boodschap geven. In het voorbeeld hieronder zie je hoe de looproutes in een school creatief zijn aangegeven, geïnspireerd op de Londense metrokaart.

Vloerfolie voor binnen 

Vloerfolies voor binnen zijn op te splitsen: tijdelijke of langdurige toepassingen. Onze DOT vloerfolie en monomeer witte folie zijn perfect voor tijdelijke binnentoepassingen. Heb je een folie nodig voor een langdurige toepassing? Ga dan voor polymeer witte folie of Roughmark.

De monomeer folies zijn makkelijk te verwijderen, hebben een hoge R-waarde van 10 en de verwachte levensduur is voor beide folies circa 3 maanden. De polymeer folies hebben ook een hoge R-waarde en een langere levensduur.

Vloerfolies voor buiten 

Heb je een mooi project voor buiten? Kies dan voor onze Roughmark of Asfaltfolie. Beide folies zijn makkelijk te verwijderen.

De universele Roughmark plak je op vrijwel alle ondergronden, heeft een hoge R-waarde van 10 en is geschikt voor kortdurende toepassingen. Asfaltfolie is een witte printfolie met de hoogst mogelijke R-waarde. Die hoge R-waarde maakt de folie geschikt voor bijvoorbeeld winkelingangen, buitentrappen, laboratoria en wasserettes.

Roughmark  

Door high tack lijmlaag geschikt voor vrijwel alle ondergronden 

Geschikt voor tijdelijke toepassingen buiten 

Met een antislip laminaat heeft de folie een R-waarde van 10

Makkelijk te verwijderen

Werkt brandvertragend en is dus geschikt voor openbare ruimtes

Geen dekking op gekleurde ondergronden

Bevat PVC, dus minder goed voor het milieu 

Asfaltfolie

Outdoor vloersticker met de hoogst mogelijke anti-slipwaarde

Geschikt voor tijdelijke buitentoepassingen op vlakke ondergronden

Geschikt voor tijdelijke buitentoepassingen op vlakke ondergronden

Makkelijk te verwijderen zonder lijmresten achter te laten

Dankzij aluminium rugzijde goede dekking op gekleurde ondergrond

Bevat geen pvc

Alleen te plakken op een droge ondergrond 

R-waarde: zo zit dat

De R-waarde geeft aan onder welke omstandigheden de folie goed functioneert en veilig gebruikt kan worden. Die waarde begint bij R9 en eindigt bij R13. Hoe hoger het getal, hoe hoger de slipweerstand.

Bij de antislip-test lopen twee personen over een oppervlak dat voortdurend met een zeepoplossing in water wordt ingesmeerd. Ze lopen op en neer over een oppervlak, waarbij de hellingshoek helt totdat de proefpersoon zijn grip verliest. Elke proefpersoon loopt vier keer tot hij grip verliest, waarna het gemiddelde van deze acht metingen wordt genoteerd. Hoe scherper de hoek, hoe hoger de R-waarde.

Onze indoor vloerfolies zijn voorzien van een R-waarde van 9 of 10. Dat betekent dat deze geschikt zijn in publieke ruimtes zoals horeca, retail en kortdurende evenementen. De outdoor folies hebben een R-waarde van 10 of 11. Nog hoger en dus geschikt voor nog meer locaties zoals wasserettes en laboratoria.

Advies nodig? Onze experts staan voor je klaar

Als het goed is weet jij nu alles over onze vloerfolies en kan jouw klant bij jou terecht met al z'n vragen. Heb je zelf nog vragen? Twijfel niet en neem contact met ons op. Onze toppers van de klantenservice staan voor je klaar!