Papier

 • 80 gr. Preprint Wit

 • 90 gr. Preprint Wit

 • 100 gr. Preprint Wit

 • 120 gr. Preprint Wit

 • 160 gr. Preprint Wit

 • 80 gr. Biotop Naturel FSC

 • 90 gr. Biotop Naturel FSC

 • 100 gr. Biotop Naturel FSC

 • 120 gr. Biotop Naturel FSC

 • 80 gr. Recy Star Nature 100% recycled

 • 90 gr. Recy Star Nature 100% recycled

 • 100 gr. Recy Star Nature 100% recycled

1 of 2 zijdig bedrukt

Bedrukking

Prijzen en oplages

Professioneel briefpapier

Professioneel briefpapier speelt een cruciale rol bij het opbouwen van jouw merkimago en het creëren van een consistente visuele identiteit. Het dient als een visuele vertegenwoordiging van jouw bedrijf en kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij jouw klanten.

Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om te investeren in hoogwaardig briefpapier:

 • Eerste indruk: Jouw briefpapier is vaak het eerste tastbare contactpunt dat potentiële klanten met jouw merk hebben. Een professioneel ontwerp met aandacht voor detail kan direct een positieve indruk achterlaten.
 • Merkconsistentie: Consistentie in branding is van vitaal belang om jouw merk te versterken en herkenning op te bouwen. Door jouw briefpapier in lijn te brengen met jouw merkrichtlijnen, zorg je voor een consistente visuele ervaring voor jouw klanten.
 • Professionele uitstraling: Hoogwaardig briefpapier straalt professionaliteit uit. Het toont aan dat je aandacht besteedt aan de details en geeft jouw klanten het vertrouwen dat ze nodig hebben om zaken met jou te doen.

Tips voor het creëren van professioneel briefpapier

Nu we de waarde van professioneel briefpapier hebben benadrukt, willen we graag enkele praktische tips met je delen om je te helpen bij het creëren van briefpapier dat jouw concurrentie overtreft.

1. Maak gebruik van een uniek ontwerp

Een uniek ontwerp onderscheidt jouw briefpapier van de rest. Denk na over jouw merkidentiteit en de boodschap die je wilt overbrengen. Zorg ervoor dat het ontwerp naadloos aansluit bij jouw merkwaarden en doelstellingen. Je kunt experimenteren met kleuren, typografie en afbeeldingen om een visueel aantrekkelijk en onderscheidend ontwerp te creëren.

2. Kies de juiste papiersoort en kwaliteit

Het kiezen van de juiste papiersoort en dikte is essentieel om een professioneel ogend resultaat te bereiken. Overweeg om te investeren in dikker papier, naturel- of recycled papier. Dit geeft jouw briefpapier een luxe uitstraling en laat zien dat je kwaliteit waardeert.

3. Plaats jouw logo en contactgegevens prominent

Jouw logo en contactgegevens moeten opvallend aanwezig zijn op het briefpapier. Plaats ze op strategische locaties, zoals de bovenkant van de pagina of in de voettekst. Dit maakt het gemakkelijk voor jouw klanten om jouw bedrijf te identificeren en contact met je op te nemen.

4. Houd het ontwerp eenvoudig en overzichtelijk

Hoewel creativiteit belangrijk is, is het ook essentieel om het ontwerp eenvoudig en overzichtelijk te houden. Vermijd overmatige decoraties of te veel tekst. Een schoon en gestroomlijnd ontwerp zorgt voor een professionele uitstraling en maakt het lezen en begrijpen van de inhoud gemakkelijker. Als je briefpapier verzend in vensterenveloppen houd dan rekening met de juiste positie van het adresvlak.

5. Zorg voor consistente branding

Consistentie is de sleutel tot effectieve branding. Zorg ervoor dat jouw briefpapier consistent is met jouw andere marketingmaterialen, zoals visitekaartjes, enveloppen en brochures. Dit creëert een samenhangende merkervaring en versterkt jouw professionele imago.

6. Voeg een professionele onderschriftregel toe

Een professionele onderschriftregel onderaan jouw briefpapier kan extra waarde toevoegen. Dit kan een slogan, een korte beschrijving van jouw bedrijf of zelfs een call-to-action zijn. Zorg ervoor dat de onderschriftregel jouw merkwaarden en -doelen weerspiegelt en jouw klanten aanspoort tot verdere interactie.

Een essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit

Professioneel briefpapier is een essentieel onderdeel van jouw bedrijfsidentiteit en branding. Met de juiste aandacht voor detail en een creatieve benadering kun je briefpapier creëren dat zich onderscheidt van de concurrentie. Zorg voor een uniek ontwerp, gebruik hoogwaardig papier, plaats jouw logo en contactgegevens prominent, houd het ontwerp eenvoudig en consistent, en voeg een professionele onderschriftregel toe. Door deze tips te volgen, kun je jouw merkimago versterken, vertrouwen opbouwen bij jouw klanten en jouw concurrenten overtreffen.

Heb je hulp nodig bij het creëren van professioneel briefpapier? Neem vandaag nog contact op met Drukwerk Online en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw merk naar nieuwe hoogten te brengen!

Briefpapier kopen

Kom je er zelf niet helemaal uit? Heb je vragen? Geen probleem! Onze klantenservice staat klaar om je te helpen. Je kunt ons telefonisch bereiken op 077-7410741, een e-mail sturen naar info@drukwerkonline.nl of gebruikmaken van de live chat op onze website.

Wil je gebruikmaken van onze diensten? Maak dan snel een account aan, plaats je bestelling, upload het drukbestand en wij regelen de rest. Kies voor drukwerkonline.nl en verzend jouw zakelijke post in stijl!